Spey Pages banner

Klasyczne muchy łososiowe

1 reading
3.8K views 13 replies 9 participants last post by  Halifaxangler67  
#1 ·
Jak wie wielu wędkarzy muchowych, mam dużą kolekcję klasycznych much łososiowych, z których większość pochodzi z lat 20. i 30. XX wieku, głównie od Hardy'ego i innych producentów sprzętu wędkarskiego z Wielkiej Brytanii. Zamieściłem kilka przykładów, aby dać wielu wędkarzom muchowym przykłady wzorów, które wiążą. Uważam, że zamieściłem to już wcześniej, ale są tu nowi członkowie lub wędkarze. Poniżej znajduje się kilka linków do albumów na Flickrze pokazujących różne muchy, są to zdjęcia nieco lepszej jakości niż te, które często publikuję, zrobiłem je kilka lat temu. Mam nadzieję, że wszyscy wędkarze muchowi znajdą w tym jakieś zastosowanie lub inspirację. Miłego wiązania.

#3 ·
Muszę przyznać, że jestem trochę oszołomiony, nie tylko bardzo wysoką jakością i kunsztem tu prezentowanym, ale także faktem, że były to produkty komercyjne - co oznacza, że ​​zostały również dość szybko związane. To rodzi pytanie: jak długo zajęłoby Ci związanie jednego z tych wzorów, nawet jeśli miałbyś wszystkie materiały przed sobą? Wyobraź sobie teraz, że robisz to zawodowo. Ojej. Czy ktoś tutaj wie, ile te muchy kosztowały w latach 50. i 60.?

#5 ·
Muszę przyznać, że jestem trochę oszołomiony, nie tylko bardzo wysoką jakością i kunsztem tu prezentowanym, ale także faktem, że były to produkty komercyjne - co oznacza, że ​​były również wiązane dość szybko. To rodzi pewien pomysł: jak długo zajęłoby Ci zawiązanie jednego z tych wzorów, nawet jeśli miałbyś wszystkie materiały rozłożone przed sobą? Wyobraź sobie teraz, że robisz to zawodowo. Ojej. Czy ktoś tutaj wie, ile te muchy kosztowały w latach 50. i 60.?
To szaleństwo myśleć, że ludzie wiązali je seryjnie. Widziałem film, w którym Ryan Houston zawiązał Jocka Scotta w mniej niż 30 minut. Zrobił to ze względu na przekonanie, że ludzie kiedyś wiązali je seryjnie.

This post has been deleted