Spey Pages banner

Nie, proszę pana, nie używamy przynęty

1.2K views 17 replies 14 participants last post by  Yooper-Fly  
#1 · (Edited)
Image

Prawdopodobnie dostanę za to trochę krytyki.
Użyłem materiałów do wiązania much... a bez imadła niektóre wzory są trudne.
Dla łososia koho na powierzchni, wzór rannej przynęty. View attachment 474817
Image

#2 ·
Twój tytuł był całym wabikiem, jakiego potrzebowałem. :LOL: Bardzo kreatywny wzór i rzeczywiście zabójczy. Uważam, że jest doskonały. Nie powinno być żadnej krytyki. Wiele z naszego sportu polega na naśladowaniu tego, co ryby faktycznie jedzą i na co polują. Dobra robota. Tytuł wątku i wzór mnie oszukały (haczyk, żyłka... i bez obciążenia). Dostałbyś krytykę za użycie obciążenia typu barrel.

#6 ·
Złapałeś mnie na coho na powierzchni. Czy jest żywica na błyszczącej plecionce? Wygląda niesamowicie.
Tak, cienka płyta z pianki o zamkniętych komórkach (złożona i uformowana) z paskiem cyny Lagartun wzdłuż linii bocznej.
Nad tym jest główka wykonana z taśmy cynowej, następnie rurka błyskowa na górze z włosiem błyskowym na brzuchu i kręgosłupie, następnie pokryta żywicą UV i zatopiony w środku haczyk morski typu stinger. Trochę proces, jeśli przyniesie ładnego, błyszczącego, słonowodnego coho, było warto wysiłku.

#5 ·
Używają bardzo podobnej muchy na jeziorze Akan na Hokkaido w Japonii do łowienia pstrągów i łososiowatych. Ich wersja jest pływająca i łowią ją statycznie, bez ściągania. Łowiłem tam w czerwcu i wszyscy używali tego samego wzoru.
To wspaniale! Planuję łowić tym w wodach pływowych, tylko z lekkim szarpaniem

#8 ·
Ludzie uwielbiają taki pływający wzór na Rapid i innych drogach wodnych tutaj w Maine podczas majowego / czerwcowego biegu szprotów. Wspaniały, kreatywny i nieprzystojny wkład w 'strony. Chciałbym zobaczyć, jak to zostanie zniszczone przez coho.

#9 ·
#11 ·
Jak najbardziej słusznie! Cholera, to jest realistyczne! Czy to jest wężyk Corsair?

Używałem Clouser floating minnow jako wzoru na zranioną przynętę na łososia i szczupaka - dość dużą, jak 2/0 B10S. To zdecydowanie działa. Ale to jest tak realistyczne, że aż przerażające.
Nie jestem pewien, proszę pana
To jakiś tani wężyk ze sklepu hobbystycznego
Jestem oszczędny, jeśli chodzi o wiązanie na słoną wodę

#14 ·
kilka lat temu wybraliśmy się na łososia atlantyckiego w Grand Lake Stream w stanie Maine. w dużej mierze nieskuteczne, z wielu powodów. kiedy pakowaliśmy się do wyjazdu, natknęliśmy się na kilku starych wyjadaczy, którzy sprawdzili nasze muchy i poinformowali nas, że powinniśmy byli używać „cubby special”. to według samego cubby'ego. dał nam kilka z nich. nie wróciłem tam, ale te są skuteczne w innych sytuacjach. szczególnie gdy alewives są spłukiwane przez tamę zrzutową. ten dace jest szorstki, wydają się nie przejmować.
Image

pozdrawiam tim, masz dobrą passę!

#15 ·
kilka lat temu wybraliśmy się na łososia atlantyckiego w Grand Lake Stream w stanie Maine. W dużej mierze nieudane, z wielu powodów. Kiedy się pakowaliśmy, aby wyjechać, natknęliśmy się na kilku starych wyjadaczy, którzy sprawdzili nasze muchy i poinformowali nas, że powinniśmy byli używać "specjalnego cubby'ego". To według nikogo innego jak samego cubby'ego. Dał nam kilka z nich. Nie wróciłem tam, ale te są skuteczne w innych sytuacjach. Szczególnie, gdy łososie są spłukiwane przez tamę na przepławce. Ten dace jest szorstki, wydaje się, że ich to nie obchodzi. View attachment 474894
Pozdrawiam Tim, jesteś na dobrej passie!
kilka lat temu wybraliśmy się na łososia atlantyckiego w Grand Lake Stream w stanie Maine. W dużej mierze nieudane, z wielu powodów. Kiedy się pakowaliśmy, aby wyjechać, natknęliśmy się na kilku starych wyjadaczy, którzy sprawdzili nasze muchy i poinformowali nas, że powinniśmy byli używać "specjalnego cubby'ego". To według nikogo innego jak samego cubby'ego. Dał nam kilka z nich. Nie wróciłem tam, ale te są skuteczne w innych sytuacjach. Szczególnie, gdy łososie są spłukiwane przez tamę na przepławce. Ten dace jest szorstki, wydaje się, że ich to nie obchodzi. View attachment 474894
Pozdrawiam Tim, jesteś na dobrej passie!
Wygląda na fantastyczny wzór, dzięki za pomysł na ten

#17 ·
Można argumentować, że jest to bardziej „mucha” niż wiele wzorów, które łowimy, ponieważ jest to faktyczna imitacja czegoś. Ostatnio, kiedy patrzyłem, mój zielony tyłek skunksa nie przypominał zbytnio niczego pływającego w rzece 😂