Prawdopodobnie dostanę za to trochę krytyki.
Użyłem materiałów do wiązania much... a bez imadła niektóre wzory są trudne.
Dla łososia koho na powierzchni, wzór rannej przynęty. View attachment 474817
Tak, cienka płyta z pianki o zamkniętych komórkach (złożona i uformowana) z paskiem cyny Lagartun wzdłuż linii bocznej.Złapałeś mnie na coho na powierzchni. Czy jest żywica na błyszczącej plecionce? Wygląda niesamowicie.
To wspaniale! Planuję łowić tym w wodach pływowych, tylko z lekkim szarpaniemUżywają bardzo podobnej muchy na jeziorze Akan na Hokkaido w Japonii do łowienia pstrągów i łososiowatych. Ich wersja jest pływająca i łowią ją statycznie, bez ściągania. Łowiłem tam w czerwcu i wszyscy używali tego samego wzoru.
I słusznie! Cholernie realistyczne! Czy to jest rurka corsair?View attachment 474816
Prawdopodobnie spotka mnie za to krytyka.
Użyłem materiałów do wiązania much… a bez imadła niektóre wzory są trudne.
Dla łososia coho na wodzie, wzór rannej przynęty. View attachment 474817
View attachment 474815 W wodzie, haczyk zawsze opada na dół
Nie jestem pewien, proszę panaJak najbardziej słusznie! Cholera, to jest realistyczne! Czy to jest wężyk Corsair?
Używałem Clouser floating minnow jako wzoru na zranioną przynętę na łososia i szczupaka - dość dużą, jak 2/0 B10S. To zdecydowanie działa. Ale to jest tak realistyczne, że aż przerażające.
kilka lat temu wybraliśmy się na łososia atlantyckiego w Grand Lake Stream w stanie Maine. W dużej mierze nieudane, z wielu powodów. Kiedy się pakowaliśmy, aby wyjechać, natknęliśmy się na kilku starych wyjadaczy, którzy sprawdzili nasze muchy i poinformowali nas, że powinniśmy byli używać "specjalnego cubby'ego". To według nikogo innego jak samego cubby'ego. Dał nam kilka z nich. Nie wróciłem tam, ale te są skuteczne w innych sytuacjach. Szczególnie, gdy łososie są spłukiwane przez tamę na przepławce. Ten dace jest szorstki, wydaje się, że ich to nie obchodzi. View attachment 474894
Pozdrawiam Tim, jesteś na dobrej passie!
Wygląda na fantastyczny wzór, dzięki za pomysł na tenkilka lat temu wybraliśmy się na łososia atlantyckiego w Grand Lake Stream w stanie Maine. W dużej mierze nieudane, z wielu powodów. Kiedy się pakowaliśmy, aby wyjechać, natknęliśmy się na kilku starych wyjadaczy, którzy sprawdzili nasze muchy i poinformowali nas, że powinniśmy byli używać "specjalnego cubby'ego". To według nikogo innego jak samego cubby'ego. Dał nam kilka z nich. Nie wróciłem tam, ale te są skuteczne w innych sytuacjach. Szczególnie, gdy łososie są spłukiwane przez tamę na przepławce. Ten dace jest szorstki, wydaje się, że ich to nie obchodzi. View attachment 474894
Pozdrawiam Tim, jesteś na dobrej passie!