Spey Pages banner

Dean River

2.3K views 11 replies 8 participants last post by  Chris Lang  
#1 ·
Witajcie, Społeczności Spey Pages,

Zbliża się moje 50. urodziny i rozważam wędkowanie na rzece Dean na stalowe głowy jako mój prezent. Jestem poważnym, kompetentnym wędkarzem i szukam doświadczenia, które stawia wędkowanie ponad wszystko. Które ośrodki polecilibyście i dlaczego, zwłaszcza jeśli doświadczyliście któregoś z nich?

Rozumiem, że najprawdopodobniej spędziłbym wspaniały czas w każdym z znanych ośrodków, po prostu staram się jak najlepiej zróżnicować.

Pozdrawiam,

Chris

#5 ·
Witajcie, Społeczności Spey Pages,

Zbliża się moje 50. urodziny i rozważam łowienie na rzece Dean na stalowe głowy jako mój prezent. Jestem poważnym, kompetentnym wędkarzem i szukam doświadczenia, które stawia łowienie ponad wszystko. Które ośrodki polecilibyście i dlaczego, zwłaszcza jeśli mieliście z nimi do czynienia?

Rozumiem, że najprawdopodobniej spędziłbym wspaniały czas w każdym z znanych ośrodków, po prostu staram się jak najlepiej je rozróżnić.

Pozdrawiam,

Chris
Może być trudno się dostać, ale wolałbym górną rzekę. Dużo konkurencji poniżej kanionu.
lub obóz Hodson's Dean River

#8 ·
Łowiłem w BC West z Jeffem Hickmanem i było wspaniale. Jeff ma dwie loże nad rzeką Dean. BC West i Kimsquit. Loże są bardzo blisko siebie. W Kimsquit łowi się codziennie poniżej wodospadów, łowiąc świeże ryby, które właśnie przypłynęły z przypływem. W BC West dzieli się dni między rzekę poniżej wodospadów a rzekę powyżej wodospadów. Poniżej wodospadów łowiliśmy głównie na tonące końcówki i większe muchy z łodzi odrzutowych. Powyżej wodospadów głównie suche linki i skejterzy lub mokre muchy. Powyżej wodospadów łowi się bez przewodników. Zazwyczaj jesteś sam na górnej rzece, co szczerze mówiąc było całkiem fajne. Z powodu dni bez przewodnika, myślę, że zazwyczaj jest więcej wolnych miejsc w BC West. Nie mam nic przeciwko łowieniu z przewodnikiem, ale lubię też, gdy wskazują mi ogólny kierunek i pozwalają mi iść. Absolutnie wspaniałe miejsce, a ryby są tak gorące, jak tylko mogą być.

Jake

#10 ·
Łowiłem w BC West z Jeffem Hickmanem i było wspaniale. Jeff ma dwie loże na Dean. BC West i Kimsquit. Loże są bardzo blisko siebie. W Kimsquit łowi się codziennie poniżej wodospadów, łowiąc świeże ryby, które właśnie przypłynęły z przypływem. W BC West dzielisz swoje dni między rzekę poniżej wodospadów a rzekę powyżej wodospadów. Poniżej wodospadów łowiliśmy głównie z tonącymi końcówkami i większymi muchami z łodzi odrzutowych. Powyżej wodospadów głównie suche linki i skejterzy lub mokre muchy. Powyżej wodospadów łowisz bez przewodników. Jesteś przeważnie sam na górnej rzece, co szczerze mówiąc było całkiem fajne. Myślę, że ze względu na samodzielne dni, w BC West jest zwykle więcej wolnych miejsc. Nie mam nic przeciwko łowieniu z przewodnikiem, ale lubię też, gdy wskazują mi ogólny kierunek i pozwalają mi iść. Absolutnie wspaniałe miejsce, a ryby są tak gorące, jak to tylko możliwe.

Jake
Bardzo dziękuję za szczegółową odpowiedź. Górna i dolna opcja brzmią świetnie i szczerze mówiąc, dni z quadami/samodzielnym przewodnikiem ekscytują mnie najbardziej. Myślę, że to zrobię, jeśli oczywiście uda mi się dostać.

#11 ·
Łowiłem z Hodson Lodge przez ostatnie 10 lat - świetna operacja, niesamowita rodzinna firma (w tym przewodnicy). Trudno dostać miejsce - ale prawie zawsze mają kogoś, kto rezygnuje z powodów osobistych i często zwalnia się tymczasowe miejsce.
Wow, dobrze, że możesz jeździć przez 10 lat z rzędu! Dzięki za podzielenie się, sprawdzę ich.