Spey Pages banner

Czarny i niebieski.

1.2K views 20 replies 10 participants last post by  PeterW777  
#1 ·
Cześć. Moje muchy do wędkowania zostały ulepszone.
Łowisz na czarno-niebieskie? Jak działa na ciebie ten kolor?
Image
Image
Image

#14 ·
Uwielbiam niebieskiego Grizzle.

Czarny i Niebieski wydają się być najlepszymi kolorami dla łososia atlantyckiego, zastanawiam się, czy ma to związek z stożkami ocznymi i tym, co widzi łosoś? Czy są jakieś uwagi od tych, którzy łowią inne gatunki niż łosoś atlantycki?
Cześć.
Dla mnie ten kolor Czarny i Niebieski działa zimą i wiosną, w deszczowe lub pochmurne dni. Brązowe i steelheady wydają się go lubić.

Attachments

#7 ·
Ci intruzi są bardzo mili. Używałem podobnych lata temu z dobrymi rezultatami. Łowiłbym je jesienią, gdy przepływy były niskie, a temperatura wody spadała poniżej 50F. Budowałem swoje na grubych trzonkach z minimalną ilością materiałów, aby łatwo tonęły. Czasami nawet nie potrzebowałem szczyptówki...

#13 ·
Ci intruzi są bardzo ładni. Używałem podobnych lat temu z dobrymi rezultatami. Łowiłbym je jesienią, gdy przepływy były niskie, a temperatury wody spadały poniżej 50F. Budowałem moje na grubych trzonkach z minimalną ilością materiałów, aby łatwo tonęły. Czasami nawet nie potrzebowałem szczyptówki...
Dziękuję
Image

#16 ·
Chętnie machałbym nimi z dużą pewnością siebie o każdej porze roku. Podczas łowienia na końcówkę tonącą, niezależnie od pory roku, prawdopodobnie w 75% przypadków wiążę czarno-niebieską. Gdybym mógł łowić tylko trzema muchami do końca życia, czarno-niebieski Hobo Spey znalazłby się na krótkiej liście.

#18 ·
Chętnie bym je zarzucił z dużą pewnością siebie o każdej porze roku. Łowiąc na końcówkę tonącą, niezależnie od pory roku, prawdopodobnie w 75% przypadków zakładam czarno-niebieską. Gdybym mógł łowić tylko trzema muchami do końca życia, czarno-niebieska Hobo Spey znalazłaby się na krótkiej liście.
Dziękuję, też lubię Hobo.